Cel mai mare desen al acestei ediții Outline StreetArt, 300 de metri pătrați întinși pe 9 etaje de bloc, îi este dedicat sportivului român David Popovici și poate fi admirat pe Șoseaua Ștefan cel Mare, chiar la numărul 35.
Pictura îl ilustrează pe David Popovici și conține mesajul acestuia pentru tineri: „Scrie-ți povestea prin sport!”. Lucrarea a fost realizată de artiștii Sweet Damage Crew: Shatran și Biex.
La acest festival au fost desenați peste 1.000 de metri pătrați de artă stradală în București dar și un mural imens dedicat lui David Popovici.
„I-am prezentat ideea lui David Popovici, a fost încântat. El ne-a dat acel citat pe care noi l-am adăugat”, ne-a declarat Denisa Avram de la Asociația EDIT.
„Locatarii au fost de acord cu ideea noastră, astfel că această imagine cu un mare sportiv pe o arteră extrem de circulată a apărut destul de repede.
Este un mural pictat la care s-au folosit zeci de litri de vopsea lavabilă și în jur de 200 de spray-uri, am avut ceva probleme că a plouat motiv pentru care s-a ajuns să se muncească aproximativ 10 zile.
Noi pictăm așa ceva de mai bine de 5 ani, am ajuns deja la peste 20.000 metri pătrați în acest interval. Vrem să iasă totul bine, folosim materiale de calitate, sperând să schimbăm fața Capitalei.”, ne-a spus Livu Zorilă, tot de la Asociaía EDIT.
Toamna asta, în cadrul Outline StreetArt Festival 2023, peste 1.000 de metri pătrați de pereți gri din București au fost transformați în lucrări de artă stradală, care vor aduce un strop de culoare și inspirație pentru bucureșteni.
David Popovici, una dintre șansele României la medalii pentru Paris 2024, dublu campion european la 100 şi 200 m liber, a promis că va redeveni cel mai rapid înotător din lume, după eșecul de la Mondialele din Japonia, unde nu a reuşit să-şi apere titlurile mondiale la Budapesta din 2022.
Festivalul de artă stradală, aflat deja la a 3-a ediție, este organizat de Asociația EDIT și Sweet Damage Crew, cu sprijinul Primăriei Sectorului 2, prin Centrul Cultural „Mihai Eminescu”.
„Prin acest eveniment, aflat deja la a 3-a ediție, aducem arta mai aproape de comunitate și sprijinim revitalizarea urbană a orașului, după modelul altor capitale din vestul Europei.
Le oferim artiștilor locali o platformă legală pentru a-și exprima talentul, iar ei, prin arta pe care o realizează aduc un plus de inspirație, optimism și culoare în viețile oamenilor care trec zi de zi pe lângă lucrări
Festivalul a crescut de la an la an, oamenii sunt entuziasmați de inițiativele noastre și își doresc reabilitarea pereților gri care predomină orașul nostru, iar noi ne dorim ca în viitor evenimentul să se dezvolte și să apară pe harta celor mai importante festivaluri de profil din Europa”, spune Liviu Zorilă, directorul Asociației E.D.I.T., organizator al festivalului.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER